uu pogoda ci nie dopisała, jakieś deszczowe chmury widze

Gdańsk jest bardzo ładnym miastem, potwierdzam. Ale najlepiej zwiedzać go poza sezonem, na wiosnę lub jesień, wtedy nie ma tylu turystów i takiego tłoku na ulicach. Ładne widoki są też z wieży kościoła. Polecam.
Po zdjęciach widać, że byłaś podczas targów dominikańskich. Jeśli chodzi wtedy o zwiedzanie to jest tragedia, ludzi jak mrówek

Z drugiej strony jak ktoś lubi zakupy to wtedy jest to idealna pora na spacer bo można duża fajnych, ciekawych ręcznie robionych i tanich rzeczy kupić.
Dla niektórych zatem lepiej będzie latem, dla niektórych lepiej jak będzie mniej ludzi.
to akurat fakt- odbywały się targi i można było kupi mnóstwo niedrogich i całkiem oryginalnych rzeczy - raj dla kobiet bo np. za swoje nowe kolczyki z wisiorkiem ręcznie malowane na szkle dałam jedyne 25 zł - a są prześliczne no i ogólnie nieźle obłowić się można

choć rzeczywiście dla samego miast wolałabym tam pojechać raz jeszcze poza sezonem, żeby na spokojnie moc wszystko pozwiedzać bo w sezonie tłumy są masakryczne...
hej, świetne zdjęcia! Gdańsk to moje najukochańsze miasto w Polsce. Jest nie tylko piękne, ale też ciekawe - sporo się tam dzieje i można naprawdę doskonale wypocząć, nie tylko na plaży, lecz także w klubach

Do tego dochodzi bogata oferta kulturalna, świetne knajpki i bliskość pozostałych części Trójmiasta!
Tak dawno nie byłem w Gdańsku. To takie piękne miasto.
Gdańsk jest dość małym ale z pewnością bardzo urokliwym miastem. Ja w Gdańsku byłam w te wakacje i muszę przyznać, że Gdańsk mnie zadziwia za każdym razem gdy odwiedzam to miasto. Tym razem zaskoczył mnie uliczka z nowo powstałymi restauracjami.
Racja ma ten urok swój Gdańsk po prostu piękne miejsce.
Gdańsk jest piękny - zabytków full kto nie był, to z pewnością warto się tu wybrać
Zabytków jest sporo ale większość kamieniczek to niestety powojenne rekonstrukcje