Nocleg dla Turysty

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poznań i przepiękna Cytadela
2011-01-14, 01:23
Poznań i przepiękna Cytadela
W poprzednie wakacje zorganizowaliśmy sobie wyjazd pod hasłem "wsiąść do pociągu byle jakiego..." i wylądowaliśmy w Poznaniu. Chociaż w swoim życiu zobaczyłam już większość tego, co jest do zobaczenia w Polsce, to jakoś do tej pory Poznań skutecznie omijałam po to, żeby w lipcu po prostu się w nim zakochać. Smile
Już na wstępie Poznań zachwycił mnie zielenią i porządkiem. Za cel postawiliśmy sobie oczywiście Stare Miasto i Cytadelę.
Przyznam szczerze, że Cytadela mnie pozytywnie zaskoczyła, jednak powierzchnia tego fortu jest tak duża, że nie zdołaliśmy obejrzeć całości. Dla panów szczególnie polecam muzeum broni, które się tam znajduje. Mój "Pan" był zachwycony. Smile

[Obrazek: obraz024ll.jpg]
[Obrazek: obraz032we.jpg]

Po Cytadeli ruszyliśmy na Stare Miasto, chociaż nie mogę powiedzieć, że zrobiliśmy to pełni energii, ponieważ panujący upał wyssał z nas resztki sił. Smile

[Obrazek: obraz061n.jpg]
[Obrazek: obraz066ta.jpg]

Jedyną wadą, którą tamtego dnia odczuliśmy było bardzo słabe zaopatrzenie sklepów. Nigdzie nie mogliśmy kupić schłodzonej dużej wody, a upał był taki, że asfalt parzył w stopy (nie, nie chodziliśmy bosoSmile ).

W skrócie? Polecam! Smile
Cytat
2011-09-26, 09:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-05 12:30 przez lubiedobre.)
RE: Poznań i przepiękna Cytadela
byłem w Poznaniu tysiąc razy, bo mam tam paru przyjaciół, a nigdy jeszcze nie zajrzałem na Cytadelę! dzięki za zdjęcia i wskazówki, następnym razem naprawię ten błąd! Smile
Cytat
2012-11-22, 13:45
Cytadela to bardzo fajny teren rekreacyjny. Można tam pobiegać, iść z dzieckiem na plac zabaw, a nawet obejrzeć spektakl plenerowy - ja tam widziałem jeden ze spektakli teatru 8 dnia Smile Poznań ma bardzo sympatyczny klimat Wink Zachęcam wszystkich co tam nie byli do odwiedzin, a nawet zamieszkania Wink
2013-06-06, 11:26
Odświeżam temat. Super miejsce zarówno na spacer, jak i aktywność sportową. Szkoda, że tak mało się tam dzieje.
Cytat
2013-11-22, 15:40
Fajne fotki! To fajne miejsce do spacerowania, zawsze można też udać się nad rzekę, jest w miarę niedaleko.

Nigdy nie jest za wcześnie na myślenie o urlopie Smile
http://www.e-wczasy.pl/noclegi,miedzyzdroje
Cytat
2013-12-08, 18:26
Oj tak w Poznaniu zdecydowanie można się zakochać. Na mnie poza Cytadelą też ogromne wrażenie zrobiła starówka. Jedna z najładniejszych w Polsce.
Cytat
2014-01-21, 18:19
Ładne miasto pożnan.

Blog mamy | Liga Angielska | Arsenal Londyn
Cytat
2014-03-05, 15:16
Fajna Cytadela może w te wakacje sobie wyjadę do poznania letnie wakacjeSmile
Cytat
2014-04-23, 17:23
ja czytałam o Poznaniu w Jeżycjadzie M. Musierowicz i chciałabym zobaczyć te miejsca, które opisuje, gdzie mieszkali bohaterowie książek, a szczególnie jak wygląda Malta Smile

Wyskakuje mi hotel białobrzegi gdy wpisuje w google frazę "wypoczynek". Też tak macie?
Cytat

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | noclegdlaturysty.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS